چه کسی جوابگوست؟
به گزارش خبرورزشی/ فتح ا… فتحي :به رغم اينكه بعد از كشتي و وزنهبرداري، بيشترين اميدواري به ساقهاي طلايي تكواندوكاران بود كه جزو بهترينهاي دنيا بودند و اين سرابي بود كه به حقيقت تبديل نشد. حالا اين سؤال وجود دارد كه فرزان عاشورزاده جنگنده، مهدي خدابخشي آماده و سجاد مرداني اميدوار در شياپچانگ ريو چرا باختند؟ تكواندوكاراني كه ماهها در بالاترين رنكينگ جهاني حضور داشتند اما در ريو سقوط كردند. آن هم در مقابل تكواندوكاراني كه روي كاغذ شانسي براي برد نداشتند اما در عمل پيروز ميدان بودند. سؤال اينجاست كه چه كسي جوابگوي تراژدي تلخ شكست تكواندوكاران در شياپچانگ ريو خواهد بود. اينكه چرا تيم سه نفره تكواندوي مردان كه بنابر ادعاي كادر فني از آمادگي بالا برخوردار بودند در ريو هيچ توفيقي به جز تكبرنز كيميا عليزاده به دست نياورد.
مجيد افلاكي قهرمان پيشين جهان كه سابقه سالها حضور در كادر فني تيم ملي را دارد، با واكاوي دلايل شكست تكواندوي ايران در المپيك، ميگويد: «هوگوپوشان ايران در المپيك بيتجربگي كردند و ميدان بزرگ المپيك را با مسابقات جهاني و قارهاي اشتباه گرفتند. كادر فني تيم ملي همه تلاش خود را به كار بست اما بضاعت بيژن مقانلو و مهدي بيباك همين بود و آنان در حد توان خود كار كردند.»
افلاكي با انتقاد از مدير تيمهاي ملي ادامه ميدهد: «ماركوپولوي سفرهاي تكواندو همه قهرمانان و مربيان كاربلد تكواندو را به دليل منافع شخصي و تصميمات اشتباه خود، فراري داد تا خودش همچنان در قدرت بماند. به همين خاطر بايد مسئوليت اين شكستها را بپذيرد و جوابگو باشد.»
مربي پيشين تيم ملي به اختلافات تكواندو اشاره ميكند: «مدير سازمان تيمهاي ملي به دليل اينكه به او اجازه نداديم، پسرش را بدون انتخابي در تركيب تيم ملي قرار دهد، با كادر فني پيشين تيم ملي اختلاف پيدا كرد و تغييرات گسترده در كادر فني تيم ملي را رقم زد. حالا نميدانم چرا ذوالقدر همهكاره تكواندوست؟ چرا اجازه داده ميشود، پول بيتالمال در تكواندو هدر برود؟ آيا ظرفيت تكواندوي ايران در المپيك يك برنز بود؟»
يوسف كرمي كاپيتان سابق تيم ملي تكواندو درباره ناكامي تكواندو در المپيك، ميگويد: «بچههاي ما در ريو بد بازي كردند. مليپوشان ما از لحاظ فني ضعيف بودند. اتفاق بدي كه در برزيل رخ داد اين بود كه هر سه مليپوش ما مثل هم مبارزه كردند و اين نشان داد كه آنها دقيقاً مثل يكديگر تمرين كرده بودند. بچههاي ما به كساني باختند كه دور دوم از گردونه رقابتها حذف شدند. البته تنها حريف مهدي خدابخشي، ميلاد بيگي بود كه به مرحله بعدي راه يافت. من به عنوان فردي كه ساليان سال در تكواندو فعاليت كرده ميتوانم بگويم كه آنها از لحاظ فني خيلي شرايط بدي را در المپيك ريو داشتند.»
علي تاجيك عضو پيشين تيم ملي تكواندو در واكنش به حذف سه تكواندوكار المپيكي ميگويد: «سطح فني اين دوره از بازيهاي المپيك بسيار بالا بود و شاهد رقابتهاي جذاب و ديدني بوديم. غير از تكواندوكاراني كه با سهميه وايلدكارت آمده بودند، ساير تكواندوكاران حاضر عالي و حرفهاي بودند. در واقع رنكينگ و عناوين جهاني و قارهاي معناي خاصي نداشت و همه با آمادگي بالا براي مدال راهي ريو شده بودند.» سرمربي ايراني تيم ملي عمان به بار رواني كادر فني و تكواندوكاران اشاره ميكند: «متأسفانه سرمربي تيم ملي به دليل فشار و بار رواني آمادگي روحي، رواني لازم براي هدايت تيم ملي را نداشت و دخالتهاي زياد و عدم حمايت فدراسيون و رئيس سازمان تيمهاي ملي باعث شد تيم ملي فضاي ناآرامي را در آستانه المپيك تجربه كند.»